Menu
Winkelwagen

Hoe kies ik een chemo mutsje dat bij mij past?

Kies een chemo mutsje dat bij je past – 10 tips van Mooihoofd

Help, hoe vind ik een chemo mutsje dat bij mij past? Als je opeens je haar verliest is het vaak lastig om hoofdbedekking uit te zoeken, want meestal was je eigen haar de enige hoofdbedekking die je had. En er is zoveel keuze en veel vrouwen ervaren tijdsdruk om snel iets te moeten kopen, want 3 weken na de eerste chemo verlies je je haar. Om je op weg te helpen volgen hieronder onze 10 tips op zoek naar het chemo mutsje dat bij je past, zodat het jouw Feel-Better Favourite wordt. En kijk daarna rustig bij al onze chemomutsjes.


Chemo mutsje - Mooihoofd

1.    Kies je chemo mutsje op kleur

Als je een chemo mutsje zoek is de kleur vaak een goed uitgangspunt.  Al onze chemo mutsjes zijn op kleur gesorteerd, kijk HIER voor ons assortiment.

-Kledingkleur: Welke kleuren heb ik in de kledingkast hangen en kan ik daarbij een chemo mutsje vinden?

-Haarkleur: Ook is het handig om te kijken naar de kleur haar dat je hebt. Als je lichtblond bent, kan een zwart chemo mutsje soms streng of hard overkomen. En bij donker haar kan een beige mutsje alle kleur uit je gezicht trekken.

-Tips: We verkopen eigenlijk nauwelijks gele chemo mutsjes. Geel is vaak te flets en maakt dat je er zieker uitziet doordat in veel gevallen je huidskleur ook verandert door de chemo. 

Een kleur die veel vrouwen vaak aantrekkelijk vinden is jeans blauw, bijna iedereen heeft wel een spijkerbroek of spijkerjasje en weet hoe makkelijk dat te combineren is met andere kleuren en kleding. Hetzelfde geldt voor chemo mutsjes in jeans kleur. Op onze site staat alle hoofdbedekking na chemo gesorteerd op kleur, om het zoeken makkelijker te maken.

 

2.    Let op hygiëne

Afhankelijk van welk type chemotherapie je krijgt is hygiëne mogelijk een belangrijk punt om rekening mee te houden. Helaas valt de chemotherapie niet alleen de kankercellen aan, maar ook je witte bloedcellen, die voor je afweer zorgen. Je hoofdbedekking moet je dus goed kunnen wassen. We hebben eigenlijk 3 categorieën chemo mutsjes die als volgt te wassen zijn:

1) handwas (vaak chemo mutsjes met sjaal of gemaakt van bamboe) chemo mutsje wassen

2) op 30-40 graden in de wasmachine

3) en mutsjes die op 90 graden in de wasmachine kunnen en zelfs kunnen worden gesteriliseerd op 120 graden. 

Over het algemeen geldt, hoe warmer en in de wasmachine, des te schoner en minder micro-organismen er achter blijven op je mutsje. Bij twijfel kan je altijd je oncologie verpleegkundige vragen of de chemotherapie die jij krijgt, extra hygiënemaatregelen nodig heeft.

 

3.    Van welke stof is je chemo mutsje gemaakt?

Bij Mooihoofd verkopen we meerdere merken chemo mutsjes, die vaak allemaal hun eigen voorkeur aan stoffen hebben. Bijna alle mutsjes bij chemo zijn gemaakt van stretch stoffen, doordat er elastane of spandex in verwerkt zit. Let goed op van welk materiaal je chemo mutsje gemaakt is. Zo kan een mutsje van wol gaan kriebelen. Hoofdbedekking van  synthetische stoffen kan soms niet goed ademen, waardoor je een broeierig gevoel en transpiratie op je hoofd kunt krijgen. Daarnaast zijn zijden sjaals en mutsjes erg glad en glijden daardoor eerder van je hoofd. Hieronder noemen we de voor- en nadelen van de verschillende materialen: 

-       Bamboe:  Vaak is dit een fijne zachte stof om als chemo mutsje te dragen.  Het geeft alleen niet zo veel volume, er zijn vaak veel  laagjes nodig om volume te creëren, waardoor sommige mutsjes zwaar kunnen aanvoelen. Helaas zien we dat bamboe ook sneller dan de andere stoffen zijn vorm/elasticiteit verliest en vaak alleen met de hand gewassen kan worden.

-       Katoen: Een bekende basis stof van bijvoorbeeld t-shirts, katoenen stof is iets stugger dan bamboe, en geeft daardoor sneller volume om je hoofd, zonder dat er veel laagjes nodig zijn. Hierdoor zijn de mutsjes vaak licht in gewicht. De stof blijft vaak langer mooi dan bamboe, echter bij te warm wassen kan het krimpen.

-       ThermoCool: Dit is een gepatenteerde stof die warmte en vochtregulerend werkt. Het houdt je hoofd warm tijdens koude dagen en koel en transpiratie vrij tijdens warme dagen. ThermoCool stof wordt gebruikt als voering in mutsjes, maar er zijn dus ook chemo mutsjes die geheel van ThermoCool stof zijn gemaakt. ThermoCool is comfortabel, super licht in gewicht en elastisch. Daarnaast zijn mutsjes van ThermoCool goed wasbaar en op hoge temperatuur.  

-       Overige elastische stoffen:  Naast deze 3 hoofdstoffen verkopen we ook chemo mutsjes die gemaakt zijn van polyester of viscose en combinaties van de verschillende stoffen. 

 

4.    Wat is je hoofdmaat?

Veel van onze mutsjes hebben een ruim bereik voor wat betreft de hoofdmaten waarvoor ze geschikt zijn. Maar als je een wat kleiner of juist een wat grotere hoofdomtrek hebt dan gemiddeld, is het handig om de goede maat chemo muts te bestellen. Dat scheelt jou (en ons) het werk en energie van het retourneren. Kijk op onze pagina hoofdmaat meten om je hoofdmaat te bepalen.

chemo mutsjes -filter - MooihoofdAls je wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van de juiste mutsjes, gebruik dan ons zoekfilter. Als je onze webshop bezoekt via een computer of een tablet vind je het filter in de linkerkolom op de site. Op je telefoon zie je het filter in onderin je beeldscherm, zichtbaar als een groene knop.

 


5.    Chemomutsjes met Oeko-tex keurmerk. chemo mutsjes van Oeko-Tex

Van alle mutsjes bij chemo waarvan we weten dat ze gemaakt zijn van stof met Oeko-Tex100 label, laten we dat weten bij het product. Dit label geeft aan dat de stof waarvan de mutsjes gemaakt is geen schadelijke stoffen bevat en dus extra veilig is om te dragen. Echter je mag er zeker van zijn dat alle mutsjes die wij verkopen veilig zijn om te dragen. Maar het kan zijn dat je een extra geruststelling zoekt in het keurmerk omdat de chemotherapie mogelijk al genoeg bijwerkingen geeft. Maar wees dus gerust, alle mutsjes zijn veilig om te dragen.

 

6.    In welke seizoenen draag je de chemo mutsjes?

Verder is het handig om te weten in welk seizoen je je haar verliest.

-       Zomer: Voor de zomer geldt dat je extra moet letten op verbranding van je huid door de zon. Door de chemo is je huid vaak extra gevoelig om te verbranden en zeker je hoofdhuid die normaal gesproken wordt beschermd door haren. Dus een chemo mutsje met UV-beschermende stof of pet met zonneklep zijn dan vaak handig om te dragen. Ook moet je in de zomer vaak rekening houden met zomerse temperaturen en dan is een luchtig mutsje gemaakt van ademende stof fijn om te dragen.

Klik hier voor onze zomer chemo mutsjes. Daarnaast hebben we een groep mutsjes die geschikt zijn als zwemmutsje, ben je daarnaar op zoek, klik dan hier.

-       Winter: In de winter is extra bescherming tegen de kou buiten nodig - naast je chemo mutsje voor binnen. Kijk hier voor al onze winter mutsen.

 

7.    Chemo mutsje of chemo hoofddoek? Chemo hoofddoekje - Mooihoofd

Al onze chemo mutsjes zijn comfort mutsjes en hoeven na het opzetten niet nog geknoopt of gewikkeld te worden. Bij onze chemo hoofddoekjes moet/kan dat nog wel. Het voordeel van een comfort mutsje is dat als je vermoeid bent door de chemo, het een kwestie is van  opzetten en klaar. Een chemo hoofddoek is vaak iets meer werk om op te zetten, en vergt soms wat oefening. Waar je verder nog rekening mee moet houden is, dat je mogelijk beperkt bent in je bewegingsmogelijkheden als je na borstkanker een operatie aan borst of oksel hebt ondergaan. Daardoor kun je minder goed je armen heffen en een chemo sjaal opzetten en knopen kan dan extra lastig zijn. Kijk hier voor onze chemo hoofddoekjes.

 

8.    Meerdere chemo mutsjes kopen?

Het is vaak handig om meerdere chemo mutsjes in huis te hebben. Het mutsje dat je voor overdag hebt uitgekozen zit vaak niet zo lekker als je wilt gaan liggen doordat er een sjaal of knoop in zit. Daarom verkopen we prettig aanvoelende nachtmutsjes of slaapmutsjes. Dit zijn mutsjes met zo min mogelijk naden en ze zijn zo glad mogelijk, zodat het mutsje niet in je hoofdhuid drukt tijdens het slapen. Tip: als je last hebt van de naad aan de achterkant van het mutsje, kan je die ook naar je voorhoofd draaien. 

Daarnaast moeten mutsjes voor chemo in de was en is het daarom handig om meerdere mutsjes te hebben - je zit dan nooit zonder mutsje. Houdt er rekening mee dat het drogen van mutsjes waarbij er veel stof in een knoop bij elkaar zit, vaak enige tijd vraagt.

 

9.    Haarwerk chemo mutsjes met haar

Als je alleen een chemo mutsje draagt, kunnen andere mensen al snel aan je zien dat er iets met je aan de hand is. Wellicht is het helemaal geen issue voor jou maar mocht het wel een issue zijn dan is er de mogelijkheid van het dragen van een haarwerk.  Het kan prettig zijn om je chemo mutsje te combineren met haarwerk. Dit wordt ook wel een chemo-mutsje-met –haar genoemd. Wij verkopen pony’s van kunsthaar, die makkelijk te dragen zijn onder je mutsje. En zachte haarbanden van echt haar voor onder je mutsje, voor haar in je hals. Klik hier als je meer weten over ons haarwerk.

 

10.   Accessoires

Naast haarwerk kun je jouw chemo mutsje nog opfleuren door er een extra siersjaal of sierband om te dragen. Of draag een shaper onder je mutsje die meer volume geeft, daardoor lijkt het alsof je haar opgestoken zit onder je mutsje. Verder kan je je look nog versterken door mooie sieraden, zoals oorbellen. En als je last hebt van haaruitval van je wenkbrauwen hebben we wenkbrauw make-up, om je wenkbrauwen bij te kleuren. Klik hier voor al onze accessoires en make-upchemo mutsjes meisjes

Kijk en zoek rustig op onze site of je een chemo mutsje vindt dat bij je past. Om het zoeken wat makkelijker te maken hebben we ook speciale categorieën voor: 

- jongens & mannen 

- meisjes

-slaapmutsjes

Of kijk hier bij al onze mutsjes na chemo voor vrouwen. Of bekijk onze nieuwe collectie.

 

De mooiste chemomutsjes koop je bij Mooihoofd. Driven to make you feel better! 

Sjaalmutsje GB - Chemo mutsje met sjaal Top mano print jeans - chemo mutsje Top Plus zwart/wit melee - chemo mutsje Chemo Pet Diane jeans - chemomutsje met klep Top Shanti Grijs/zwart/wit - chemo mutsje Mutsje Maya Roze/rood - chemo mutsje Top Noa Petrol - chemo mutsje Top Tio Panter - chemo mutsje Top Mano R - chemo mutsjes

Vul hieronder je e-mail adres in en je ontvangt een e-mail zodra het product weer op voorraad is:
Naam
E-mail